Tradisjonen tro var leirskolefolk fra hele landet samlet til nasjonalt kurs i uke 45. Denne gang var det UWC leirskule som var stedet, idyllisk beliggende på Haugland i Fjaler kommune.
Fra 6.-10. november fikk over 60 leirskoleentusiaster naturopplevelser, læring og glede, i beste leirskoleånd. Mangfoldet i leirskolefamilien er stort, og UWC bidrar godt til bredden.
I ei lita bygd 15 mil nord for Bergen, i en vakker vestlandsfjordarm, tar UWC Røde Kors Nordisk imot mennesker fra hele verden, i skjønn forening med kortreiste norske leirskolebarn, hovedsaklig fra fylkene Vestland og Møre&Romsdal.
I den grad de selv har etnisk mangfold på egen skole, får leirskoleelevene i alle fall oppleve det her. Språk, hudfarger, klesstiler, kulturer blandet sammen i spenning, forventning og glede. Det hele rammet inn i en del av Norges ikoniske reiselivsnatur.
På dette lille verdensgymnasiet bor det 204 studenter fra 91 nasjoner. UWC-ungdommen og og leirskolebarna får livsviktig og livsvarig læring sammen. UWC-studentene reiser hjem med IB-eksamen i lomma, leirskolebarna med smak av læreplanens kompetansemål som bare leirskole kan gi, selvinnsikt og mestringsopplevelser.
Alle tar med seg minner for livet, bygget på bærekraft, fred og samhold, sentrale verdier i UWC Nordisk-filsofien.
Deltakerne fikk en variert og lærerik uke på Haugland:
-Padletur i Dalsfjordens sidearm til et gammelt ombygget naust hvor det var servering av betasuppe.
-Oppfrisking av grunnleggende førstehjelpskunnskaper og behandling av hypotermi.
-Besøk av redningstjenestens helikopter fra Florø med demonstrasjon av opphenting av personer etter kanovelt.
-Fornying av kompetansebevis livredning.
-Omvisning i knivproduksjonen til den tradisjonsrike Helle Fabrikker i Holmedal.
-Fottur i Fredensborgparken til sorenskriver Landmarks gamle familiegravsted.
-Orientering om UWC sine leirskoleaktiviteter og bruk av vestlandsnaturens vann og land.
-Selvkomponert pizza i leirskolens baksthus.
-Diskusjoner og erfaringsdeling rundt aktuelle leirskoletemaer.
-Besøk til og festmiddag i Lillingstoneheimen i Flekke, en ærverdig storgård som representerer møtet mellom norsk bygdekultur og engelske overklassetradisjonar.