Knattholmen kystleirskole

E-mail: post@knattholmen.no
Web: http://www.knattholmen.no
Kontaktperson: Bestyrer

Knattholmen kystleirskole er et spennende leirskoletilbud i østlandsområdet. Vi holder til helt ytterst i Tønsbergfjorden, 8 km fra Sandefjord sentrum/ jernbane (Vestfoldbanen). Natholmen er en brofast øy på 200mål der Knattholmen leirsted utgjør ca. 150 mål. Knattholmen har vært KFUK/KFUMs leirsted siden 1923 og er således et sted med tradisjoner. Øya ligger i naturskjønne omgivelser med egne badestrender og mange muligheter for varierte fritidsaktiviteter.

Vi bruker naturen som klasserom og undervisningen bygger på følgende hovedtemaer:

Kystkultur

Knattholmen ligger midt i det kjerneområdet der vikingene kjempet for tilværelsen. Elevene vil få et lite innblikk i gamle tradisjoner og levemåter, delta i fiske med tradisjonell redskap og se vår tid i et historisk perspektiv. Vi skal også seile på vikingevis med en 50 fots fembøring.

Friluftsliv

Knattholmen gir med sin beliggenhet rike muligheter for friluftsopplevelser på land og i skjærgården.
All undervisning foregår utendørs, uansett vær!
Forholdene ligger til rette for bl.a. kano- og kajakkpadling, roing, seiling, fiske, fjellklatring, orientering, flåtebygging og bading.
I kjempehuska får du føle “magesuget”!

Vi har som mål at alle skal få utfordringer der de opplever mestring.

Økologi

Havet som økosystem er et viktig og naturlig tema. Vi skal på oppdagelsestur i fjæra og bygge opp et stort saltvannsakvarium som rommer alt det rare vi finner og fanger. På egne fiskeøkter kan vi trekke ruser, teiner og garn, foreta bunnskrap på dypt vann og kanskje prøve fiskelykken med bunnsnøre og blåskjell som agn.
Gode naturopplevelser skaper naturglede og legger grunnlaget for miljøbevissthet.

• Sesong: Vår og høst
  • Varighet: Mandag til fredag
  • Kapasitet: 120 elever
  • Eier: Vestfold og Telemark krets av Norges KFUK&KFUM