Rypetoppen leirskole

Generell beskrivelse av leirstedet:
Lokalisert i Meråker, midt imellom vann, skog og fjell, er dette den perfekte plassen for å skape positive opplevelser ved å være ute i naturen. Med fokus på læring, samhold og mestring gjennom fysisk aktivitet, legger vi til rette for noen innholdsrike dager ute i friskluft.

Omringet av et rikt dyreliv skal elvene få være med på fjelltur til Steinfjellet (909moh), eller tur i skogen i vakker og nesten urørt natur. De skal få testet seg både fysisk og psykisk i Skandinavias råeste klarepark med klatring, zip-liner og via ferrata. Klatreparken er designet for å passe alles egne individuelle forutsetninger.

Elevene skal også få dra på et gårdsbesøk hvor de sammen med gårdseier vil lære grunnleggende egenskaper om dyrestell, samisk husflid, samisk kultur og lokal historie om gårds- og reindrift. Under gårdsbesøket vil elevene også få nærkontakt med hund, hest og reinsdyr.

Det kan til tider være store variasjoner på vær og årstid her oppe, og all aktivitet tilpasses dette.

Boforhold:

Våre hytter, bjørnehi, ligger rett ved vannet

og er bygd inn i terrenget med torvtak.

I tillegg til disse 8 bjørnehiene disponerer vi

en større hytte som ligger et stykke unna de andre.

Mat serveres i vårt Langhus, drøye 50 meter fra hyttene.

Gå tilbake til alle leirskoler