Hove Leirskole

Hove Leirskole er en kystleirskole lokalisert midt i Raet nasjonalpark, på Tromøya i Arendal. Her har vi har et spennende og variert leirskoletilbud. Hove ligger i naturskjønne omgivelser med egne badestrender og med mange muligheter for varierte aktiviteter på fritiden.

Hove byr på følgende emner og aktiviteter:
Raet nasjonalpark og kystkultur – Vi legger vekt på muntlig fortellertradisjon, samtidig som vi beveger oss i flott natur. Vi finner spor fra istiden som formet Hove, og fra vikingene når de herjet på kysten. Vi finner ulike steinarter som har blitt fraktet med isen og vi ser på grunnfjellformasjoner.

Livet i fjæra – Nettopp på grunn av hvordan istiden har formet landskapet og havbunnen, så er det et rikt artsmangfold i sjøen her på Hove. Vi finner ikke bare strandkrabbene, men festlige stankelbeinkrabber, ulike småfisk, nakensnegler, flotte børstemarker osv.
Vannaktiviteter – Vi boltrer oss i vann med aktivitetene stand up padle og coasteering (kystklatring).

Svømmeopplæring – selvberging, sikker ferdsel ved vann og trygghet i vann er viktig undervisning som elevene får med seg.
Vikingtiden – Vikinger utfordrer oss i historiske leker og skeid (kamper)
Utflukt – Vi tar ferge til Brattekleiv som er et skipsverft fra seilskutetiden. Her reiser vi 150 år tilbake i tid. Vi får høre om hvordan skutene ble laget og hvor viktig seilskutetiden var for Sørlandet.
Klatring – Trollpark Hove er en gøyal klatrepark hvor elevene får flere typer utfordringer høyt oppe i trærne på Hove. De benytter et kontinuerlig og moderne sikkerhetssystem, som gjør det veldig trygt og enkelt for elevene.

Fritidsaktiviteter:

Her er store friområder og mange baner for sandvolleyball, fotball, basketball og parkour. I tillegg til bordtennis, ulike brett spill og mye annet som en kan finne på her på Hove.

Våre ansatte er opptatt av trygghet, omsorg og engasjement for elevene, og det er alltid en ansatt fra leirskolen tilgjengelig under hele oppholdet.

Boforhold
Elevene bor på internatbygg, i store 4 personers rom. Vi spiser frokost og middag sammen.

Eiere: Hove Drift og Utviklingsselskap AS

Pedagogisk ledelse: Ansatte lærere i Arendal kommune.

Driftsesong: Vår og høst.

Varighet: Mandag til fredag.

Kapasitet: 88 elever

Gå tilbake til alle leirskoler