Langedrag leirskole

I naturskjønne omgivelser ligger Langedrag 1000 m.o.h på fjellmassivet mellom Numedal og Hallingdal. Utsikten over Tunhovdfjorden med Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i bakgrunnen er en opplevelse i seg selv.

Leirskolen tar sitt utgangspunkt i livet på gården og det som til enhver tid skjer ute i naturen.
Fjellgården har mange forskjellige dyreslag som fjordhester, telemarkskyr, yak-kveg, highland-cattle, geiter, mouflonsauer, villsvin, griser, kaniner, duer, høns, påfugler, ender og gjess. Fjellrever, ulver, gauper, elg, rådyr og rein går store innhegninger og alle kan studeres på nært hold når de ropes fram til foring.

Elevene vil få kunnskap og erfaringer i daglig omgang med dyr og natur. Alt etter årstidene vil elevene kunne oppleve dyrefødsler.

Vi bruker av gårdens produkter og legger vekt på et sunt kosthold.
Matallergikere og elever med spesielle behov får en tilpasset meny.

Gratis utlån av ski, staver og støvler til de som ikke har.

Faste aktiviteter hele året:

Fjelltur, Ridetur, voltige (balanseøvelser på hesteryggen), fjøs- og stallarbeid, Frivillig dyrestell og dyrekos, opplev ulv og gaupe på nært hold, Besøk inn til fjellrev og reinsdyr, til trekkhundene og elgene.

Andre aktiviteter avhenger av årstid, vær og føre:

Seterdag med gjeting av geiter, ysting, steiking på takke, kanopadling, kullstiftbrenning, plantefarging, botanisering og orientering, Høydepark og andre klatreaktiviteter, zipline, Skileik og skiaktiviteter som passer alle, Bakstedag med lefsekling, flatbrød og melkekaker, Natursti, aktivitetsløype «Lev deg inn i dyrenes verden»

Eiere:   Familien Thorson
Lærere: Eline Lihagen (adm. lærer), Anne Grete Lindvik og Magnhild Karsrud,
i tillegg instruktører med god fagkunnskap.

Varighet:    Mandag til fredag, helårsdrift.

Kapasitet:  3 klasser, 90 elever.

Påmelding: Langedrag Naturpark, 3544 Tunhovd. post@langedrag.no

Gå tilbake til alle leirskoler