Langedrag leirskole

Langedrag leirskole – et møtested for barn, dyr og natur!
I naturskjønne omgivelser ligger Langedrag 1000 moh. på fjellmassivet
mellom Numedal og Hallingdal. Utsikten over Tunhovdfjorden med
Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i bakgrunnen er en opplevelse i seg
selv. Det er ikke lange stykket man trenger å gå for fantastiske
friluftslivopplevelser både i høyfjellet og til skogs.

Leirskolen tar sitt utgangspunkt i livet på gården, og det som til enhver tid skjer ute i naturen.

Fjellgården har mange forskjellige dyreslag som elevene får møte i aktivitet og på fritiden, som fjordhester, telemarkskyr, highland-cattle, geiter, mouflonsauer, villsvin, griser, kaniner, duer, høns, påfugler,
ender og gjess.

Fjellrever, ulver, elg, rådyr og rein går i store innhegninger og alle kan studeres på nært hold når de ropes fram til foring.

Faste aktiviteter hele året:

Her er noen av aktivitetene elevene får være med på gjennom hele året:

Dagstur i høyfjellet, rideturer ut fra gården, voltige (balanseøvelser på
hesteryggen), fjøs- og stallarbeid, melking av geiter og kos og stell med trekkhundene.

Elevene får også se på rovdyrforing, der gaupene og ulvene får mat.

I tillegg får elevene nærkontakt med revene, reinsdyrene og elgene, hvor de får gå inn og mate de fra hendene.

I tillegg har elevene mulighet for å bli med på frivillig dyrestell om morgenene og dyrekos på kveldstid.

Andre aktiviteter avhenger av årstid, vær og føre:

Disse aktivitene avhenger av sesong, vær og føre:

Seterdag med gjeting av geiter til seters, ysting, steiking på takke, kanopadling, kullstiftbrenning,
plantefarging, botanisering, orientering, klatrepark med zipline og samarbeidsaktiviteter.

Når det er vinterføre blir det hundekjøring, skileik og skiaktiviteter som passer alle.

Andre aktiviteter som varierer gjennom sesongen er:

Bakstedag med lefsekling, flatbrød og melkekaker, natursti og aktivitetsløype «Lev deg inn i dyrenes verden».

Tilpasninger:

På Langedrag Leirskole er alle velkomne og vi tilpasser for ulike behov.

Aktivitene og områdene ute og inne er tilrettelagt for å bruke rullestol, krykker osv.

For matallergikere og elever med spesielle behov får en tilpasset meny. Vi bruker av gårdens produkter og legger vekt på et sunt
kosthold.

De som ikke har utstyr som ski, staver, støvler og turklær, kan få låne det gratis på leirskolen.

Eiere:   Familien Thorson

Lærere: Tre ansatte lærere samt instruktører med god fagkunnskap.

Varighet:    Mandag til fredag, helårsdrift.

Kapasitet:  Vanlig med 70 – 90 elever.

Påmelding: Langedrag Naturpark, 3544 Tunhovd. post@langedrag.no

Gå tilbake til alle leirskoler