Hove Leirskole

Generell beskrivelse av skolen:
Hove Leirskole er en kystleirskole lokalisert midt i Raet nasjonalpark, på Tromøya i Arendal. Dette er et idyllisk område med vakker natur som gir gode muligheter for et spennende og variert leirskoletilbud. Vi har som mål at elevene lærer å utfordre «komfortsonen» sin og kjenne på mestring og læring i trygge og støttende omgivelser.

Hove byr på følgende emner og aktiviteter:

Raet nasjonalpark – Vi legger vekt på muntlig fortellertradisjon, samtidig som vi beveger oss i flott natur. Her finner vi spor fra istiden som formet Hove, og har steinbingo med de ulike steinartene som har blitt fraktet hit med isen.

Coasteering – Vi beveger oss langs svabergene, hopper i sjøen, svømmer og klatrer. Her er det fokus på vanntrygghet og positive opplevelser i vann.

Selvberging – Selvberging er det viktigste forebyggende tiltaket mot drukning. Her lærer elevene å vurdere ulike risikofaktorer som finnes i og rundt vann, kaste livbøye og redde seg selv og andre i vannet.

 

Livet i fjæra – Ved å pirke rundt i tang og tare og lete under steiner finner vi ikke bare strandkrabbene, men festlige stankelbeinkrabber, kule nålefisk, flotte børstemarker osv. Elevene skal selv gruppere det de finner ved å se på artenes likheter og ulikheter.

Båttur til Brattekleiv – Vi tar ferge til Brattekleiv som er et skipsverft fra seilskutetiden. Her reiser vi 150 år tilbake i tid og får lære hvor viktig seilskutetiden var for Sørlandet. Elevene får ikke bare høre hvordan skutene ble laget, men de får også prøve å spikke en egen nagle slik de brukte i seilbåtene, i tillegg til å fiske fra brygga.

Klatring – Trollpark Hove er en gøyal klatrepark hvor elevene får flere typer utfordringer høyt oppe i trærne på Hove. De benytter et kontinuerlig og moderne sikkerhetssystem, som gjør det veldig trygt og enkelt for elevene.

Fritidsaktiviteter:

Vi har en stor gresslette med fotballmål, sandvolleyballbane og basketmål. På «Flimra» finnes også bordtennis, ulike brettspill og utespill. Det er sandstrand og brygge som kan brukes til bading og fiske. I tillegg har elevene tilgang på robåt og kanoer.

Det vil være en kveldsvakt/sovende nattevakt på leirskolen som setter i gang kveldsaktiviteter som strandkveld/quiz, filmkveld og elevdisko.

 

Boforhold
Elevene bor på internatbygg, i store 4 personers rom. Vi spiser frokost og middag sammen i matsalen, og der smører elvene også matpakke til lunsj. Kveldsmat spises på internatbyggene.

 

 

Eiere: Hove Drift og Utviklingsselskap AS

Pedagogisk ledelse: Ansatte lærere i Arendal kommune.

Driftsesong: Vår og høst.

Varighet: Mandag til fredag.

Kapasitet: 150 elever

Gå tilbake til alle leirskoler