Hitra leirskole

Generell beskrivelse:

Kvenvær på Hitra ligger 2,5 timers kjøring fra Trondheim. Derfra er det ti minutter i båt ut til Skårøya. Leirskolen ligger i en lun og beskyttet bukt med en skjærgård av holmer og øyer rundt seg.
Rett rundt svingen ligger storhavet.

I de tre husene har vi plass til 60 elever, gode måltider og trivelig samvær. På den bilfrie øya har vi stor boltreplass, og på brygga ligger robåtene og kajakkene lett tilgjengelig.

Pedagogisk tilbud

Vi har nesten all undervisning ute, men har egne opplegg for dager med uvær.
Vi har tilpasset våre aktiviteter til den nye læreplanen i 2020.
Aktivitetene legger stor vekt på praktisk mestring og er godt tilpasset ulike læringsbehov.

Mye av det du lærer hos oss er kunnskap som legger grunnlag for livslang læring, slik som friluftsliv og båtliv. Vi har også pedagogiske opplegg som kan brukes før og etter leirskoleuka for de skolene som ønsker det.

Natur og miljø

Bærekraft og respekt for naturen står sentralt i vårt opplegg. Elevene får nærmøte med utfordringer som plast i havet og klimaendringer.

På den andre siden får de også oppleve det yrende livet i og ved havet med fisk og krabbe, mikroliv i fjæra, sjøfugl og ørner.

Fortid og fremtid

I samarbeid med Kystmuseet på Hitra tar vi elevene med på en spennende RIB-tur til et moderne oppdrettsanlegg. Her får de lære om utviklinga av havnæringen i Norge.

På Skårøya bor elevene i et fraflyttet fiskevær hvor det før var 250 fastboende.
De får lære om, og prøve, både gamle og nye fiskemetoder slik som stang, teine, garn og liner.

Fritid

Etter middag har elevene fri tilgang til robåter og kajakker, og mange får sin første fisk ute hos oss.
De kan bygge flåte, fiske krabbe, samle arter i akvariet og bade fra vårt bryggeanlegg.
De kan og gå en tur i villsauens rike.

Inne kan de spille kort, bordtennis, fotballspill, sjoelbak og brettspill, eller slappe av i kjellerstua med en god bok eller tegneserie.

En kveld i uka har vi kiosk og bryggedisco, og den som vil kan nyte kvelden med bålgryte på leirplassen på holmen.

Om Hitra Leirskole, Skårøya

• 40 års erfaring med leirskoledrift
  • Eier: Johannes & Venke Fjeldvær
  • Pedagogisk ledelse: Leirskolelærere er ansatt i Hitra kommune