Fagerli leirskole

Beskrivelse av leirskolen:

Fagerli ligger vakkert til 860 moh. i fjellbygda Skurdalen,
9 km fra Geilo, midt mellom Hallingskarvet og Hardangervidda nasjonalpark.

Fagerli ligger slik til at vi kan bruke både tunet,  fjellet, skogen, elva, fjellvannet og bygda.

Om våren og høsten bruker vi Skurdalsfjorden til padling.

På vinteren går, og står vi på ski i løypenett i nærområdet.

På våren rafter vi med profesjonelle guider i Numedalslågen.

Og på høsten går vi flotte fjellturer i Hardangervidda nasjonalpark eller Hallingskarvet nasjonalpark.

På Fagerli ligger et flott restaurert fjellgardstun fra 1700- 1800 tallet. Kanskje dukker Huldra opp her en kveld? Fagerli har ballplass for fotball og volleyball, mange forskjellige fritidsaktiviteter, og ski- og akebakke med lys. I tillegg har vi stort og spennende skileikanlegg, med 2 hoppbakker, kuler og staup ca. 400 m fra Fagerli. Fagerli har frisbeegolfbane, og pil- og bue skytingsarena. Vi har hester, slik at ridning og stell inngår i programmet hele året, også vinterstid. Vi har stor stall med skifterom, hvor elevene låner kjeldresser, støvler og ridehjelm. Ved stallen ligger fin ridebane med lys. Med andre ord- opplevelser for livet!

For oss på Fagerli leirskole er det viktig at leirskole skal være for alle. Vi tilrettelegger så godt vi kan for at alle skal få et verdifullt opphold, enten det gjelder program, meny eller andre hensyn.

Programmet vårt er godt forankret i kunnskapsløftet.

Fagerli leirskole tar miljøet på alvor og er selvsagt Sertifisert Miljøfyrtårn.

Fagerlis programtilbud:

• Rafting med profesjonelle guider og utstyr!
  • Kanotur (flytevester til alle)
  • Ridning
  • Tur med gruppeaktiviteter
  • Bål
  • Turdag i nasjonalpark
  • Kart og kompass
  • Skileik og ski-instruksjon
  • En dag i bakkene på Geilo
  • Frivillig overnatting i gapahuk
  • Tun-leiker
  • Juleleirskole
  • Bueskyting og klatring;
    for å nevne noe.

Spesialopplegg for enkelte perioder av året:

Slalomdag i bakkene på Geilo.

Senvinter: Væravhengig: skitur på Hardangervidda; solkrem, kanskje shorts, en opplevelse for livet!

Høst (aug. – okt.): Flott tur i Hardangervidda nasjonalpark eller til Hallingskarvet nasjonalpark.

Vinter (nov – des.): Trivelig juleleirskole m/kanefart, ridning, lysdypping, takkebakst, spikking, ski- og snø-aktiviteter. NB! Turski, staver og skistøvler til gratis utlån til alle.

Vårt pedagogiske stikkord: OPPLEVELSESRIKDOM

Eier: Stiftelsen Fagerli Leirskole og Aktivitetssenter.

Lærere ansatt i Hol kommune: Elisabet Øydvin, Torill Pedersen, Trond F Persen

Varighet: 4 netter; fra mandag til fredag.

Driftssesong: Hele året.

Reise: Tog til Geilo, eller rimelig busstransport-tilbud fra skolen til Fagerli

Kapasitet: 2-3 klasser, ca 90 sengeplasser.

Se Fagerli-filmen

Gå tilbake til alle leirskoler