Klokker’n er et minne for livet

Publisert: 01.05.2015

Rektor Anniken Flatlandsmo hygger seg sammen med Andrea.

Denne uka har 34 elever  i 6. klasse vært på leirskole på Klokker’n.  Her har de bodd sammen og sovet sammen, både på fire manns rom og ute i lavvoen. De har vært ute på sjøen og dratt garn og fått i land krabber og fisk. Og etterpå har de fått spise det de selv har fisket.

– Vi har det kjempekult. Særlig liker vi å være ute i båt eller å rappellere i fjellveggen. Det er gøy med masse aktiviteter, forteller  Agon Imeraj, Simen Karlsen og Kasper G. Norby som insisterer på å bli tat bilde av.

Natta før har de sovet ute i lavvo. Men det ble litt for kaldt for noen, og da fikk de gå inn og sove på rommet på internatet.

– For mange av barna er dette første gang de er borte hjemmefra. Denne uka opplever de å få helt andre relasjoner med hverandre og lærerne, sier Flatlandsmo.

Hun tror at alle vi voksne som en gang har vært på leirskole i barndommen, husker hvor vi var og hvordan det var. Og et opphold på Klokkerholmen kan da vel ingen glemme, tror hun.

– Det er helt fantastisk å ha et sånt sted som Klokkerholmen ute i vår nære skjærgård. Det er så fint her. Vi i Porsgrunn er heldige som har Klokker’n, sier rektoren.

Elevene har gledet seg lenge for å dra på leirskole. Og elevene på klassetrinnet under 6. klasse, har allerede begynt å glede seg til det er deres tur neste år.

Torskeshow

Inne i sjøboden er det leirskolelærer Hans Jørgen Rohde som holdeer show om torsken og dens liv. Han klarer å få elevene til å sitte stille i en hel skoletime, det er sannelig godt gjort.

Hans Jørgen sløyer torsk

Han sløyer torsken og tar ut hver minste lille innhold og forteller og utbroderer om tunge, magesekk og tarm og alt annet som befinner seg inne i en torsk. Dette er ikke noe for sarte sjeler.

Man skulle tro at elevene mistet matlysta. Men neida. Til slutt i timen er det lærlingen Charlotte Eikland Myhre som steker fisken sammen med grønnsaker og lar elevene få smake.

– Vi har aldri spist torsketunge før, men det var veldig godt, sier Sander, Mathilde og Sara. De forteller at de har det veldig gøy på leirskole.

Pelle Hermansen og Tobben Bleken legger akkurat inntil brygga etter å ha vært på båttur med tråbåten. De forteller at de har det veldig gøy på leir. Å være ute i båt er det aller beste. Og det er bare fint å bo sammen på rom med øysenger.

– Har dere lengta hjem?

– Ja, litt, innrømmer Pelle.

Tommy Tång er vikarierende  kjøkkensjef denne uka. Han har nettopp laget ferske boller til lunsjen. Bollefatene blir tomme på et blunk. Matlysten er tydeligvis stor. Og middagsfavoritten på leirskolen? Det er spaghetti og kjøttdeig på onsdager.

Mathilde Rønnhaug og Malin Jensen utfordrer sitt eget mot når de rapellerer ned fjellvegen. Foto: Vivi Sævik

6. klassingene ved Brattås skole har gledet seg i flere måneder til de skulle på leirskole på Klokkerholmen. Foto: Vivi Sævik

Gå tilbake til oversikten