Friluftslivets uke 3.-11. september 2016

Publisert: 21.08.2016

Hva er Friluftslivets uke? 3-11. september 2016 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke – og inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

Hva er Friluftslivets uke? 3-11. september 2016 feirer vi norsk natur og friluftsliv gjennom en hel uke – og inviterer hele Norge til å bli med ut på tur!

Friluftslivets uke 3-11. september har som mål å få flere ut i naturen, ha det gøy og skape flest mulig gode minner! Det er Norsk Friluftsliv og de norske friluftslivsorganisasjonene som står bak.

I Friluftslivets uke inviteres alle i hele Norge til å bli med ut i naturen. Over hele landet kan du delta på spennende friluftslivsaktiviteter i regi av lokale lag og foreninger, organisasjoner, friluftsråd og kommunen der du bor. Vi vil legge ut lenker til en del arrangementer her, men følg også med på hva som skjer der du bor.

Nærfriluftsliv: Vi ønsker at enda flere skal få oppleve natur og friluftsliv – og bli kjent med natur og friluftslivsmulighetene der de bor. Denne uken gir muligheter til å prøve nye turmål eller friluftslivsaktiviteter sammen med lokale lag og foreninger. Det kan være skog og fjellturer, sopp- og bærplukking, elvevandringer, naturstier, padleturer, klatring, speidertivoli, fugletitting, bålkos og pølsegrilling, felles overnatting i telt, turer til spennende historiske steder eller andre naturopplevelser.

#nattinaturen: Uken starter med #nattinaturen 3. september. I Friluftslivets år 2015 sov minst 90 000 mennesker ute i friluft på #nattinaturen. Vi oppfordrer nok en gang «hele Norge» til å sove ute 3. september – sett opp teltet i hagen, dra dyna ut på balkongen, slå leir i et skogholt, ved et vann eller overnatt på en fjelltopp. Deler du opplevelsene dine med bilder med emneknagg #nattinaturen kan du i tillegg vinne flotte premier!

#nattinaturen er allemannsretten i praksis, en rett som gjør det mulig for oss i Norge å ferdes fritt, høste fra og oppholde oss i naturen. Men husk at allemannsretten også forplikter til sporløs ferdsel, blant annet at vi vi ikke ødelegger naturen og rydder opp etter oss.

Gå tilbake til oversikten