Stryn leirskule

E-mail:     post@naturlegaktiv.no
Web:         http://www.naturlegaktiv.no/

Kontaktperson:   Øystein Hesjedal

Generell beskrivelse av leirskolen:

Stryn Leirskule ligger i naturskjønne omgivelser på Nordfjord Fritidssenter, 20 minutter utenfor Stryn sentrum. Omringa av fjell, langrennsløyper, hoppbakker, alpinanlegg, elver og fjellvann er det enkelt å finne utfordringer og få mestringsopplevelse. Tilknyttet leirskolen har vi laget en villmarksleir med gapahuk og grillplass, samt en spennende og utfordrende aktivitetspark. Hos oss skal alle bli møtt med respekt og likeverd.

Våre erfarne lærere er opptatt av trygghet og viser omsorg og engasjement for elevene. Fra frokost til kvelds er det minst en ansatt fra leirskolen tilgjengelig.

Vi har 60 sengeplasser fordelt på tre bygg bare noen meter fra hverandre.

Høst, vår og sommer:

Mandag:  Zipline, samarbeids øvelser i aktivitetspark, grilling og bli kjent leker.

Tirsdag:  Survive! Elevene finner poster ved hjelp av kart/kompass, beregner tid, lager mat og løser ulike oppgaver.

Onsdag:  Farmen! Vi lever på gamlemåten. Elevene får prøvd smia, separert melk, flytte tømmer i elva, lage mat i stein-ovn og padle kajakk. I tillegg blir det en tur i en gammel hule der det bodde en mann i 3 år!

Torsdag:  Nytt fra 2018! Vi reiser til Loen og tar Skyliften som frakter oss over 1000 meter i en gondol. En spektakulær opplevelse og et herlig utgangspunkt for turer i naturskjønne omgivelser.

Fredag:  Aking i hoppbakkene med akebrett på plast. Dette er en fartsfylt avslutning på uka.

Vinter:

Mandag:  Bli kjent leker, ski-teknikk, skismøring og liten skitur.

Onsdag:  Wintergames i hoppbakken! Ulike øvelser med og uten ski. Kommentator på sletta, OL- ilden brenner og alle vinner!

Torsdag:  Topp-tur til Bergsetnakkjen eller Nåsekleiva. Fantastiske turer med flott utsikt og god stemning. Overnatting i villmarksleiren for de som vil.

Fredag:  Zipline på over 200 meter.

Andre aktiviteter:

Villmarksleir, orientering, førstehjelp, ballspill, beachvolleyball, pil og bue, luftgevær og skitrekk

• Kapasitet: 60 elever
  • Driftssesong: Hele året
  • Klassestyrer får fritt opphold per 15 elev.