Hovden fjellskule

Hovden Fjellskole ligger 850 moh. i Bykle kommune øverst i Setesdal. Hovden er midt i Sør-Norge, like langt fra Drammen, Haugesund og Kristiansand. Skolen ligger i et fjellandskap mellom Vidmyr naturreservat, Hovden landskapsvernområde og elva Otra. Bykle kommune er rik på kulturhistorie med spor helt tilbake til jernalderen, en stor kraftkommune med tilgjengelige kraftanlegg, og lett tilgjengelig høyfjellsnatur.

Setesdalsheiene med Hovden har Europas sørligste villreinstamme. Det var også tradisjonell reindrift her frem til 1979.

Vi tilbyr undervisning i et særegent miljø, inne som ute. Elevene får et innblikk i næringsvegene i området, naturen og bruken av denne, samt kultur i et historisk perspektiv.

Boforhold:

Elevene bor på hytter fra 4-10 personer. Ledere bor på egne rom i hovedbygningen.

Vi fokuserer på å servere variert, sunn og god mat som faller i smak både for voksne og barn.

Aktiviteter:

Noen av våre vår/sommer/høst aktiviteter:

• Topptur
  • Natursti
  • Kart og kompass
  • Kokegrop
  • Kanopadling
  • Duodji (samisk smykkekunst)
  • Fiske med stang og med garn
  • Historien om jernutvinning på Hovden
  • Gapahuk
  • Førstehjelp
  • Aktivitetsløype med fokus på samarbeid.
    Noen av våre vinteraktiviteter:
  • Hovedfokus på vinteren er skileik på langrenn, og evt snøbrett/alpint om ønskelig
  • Trugetur
  • Snøhulebygging med muligheter for overnatting
  • Dyrespor
  • Aking
  • IsfiskeI en kombinasjon av læring og leik vil verdier som økologi, naturvett og naturforvaltning være viktige.

Hovden Fjellskole har hovedfokus på mestring, stimulering til eget initiativ, gode holdninger for samarbeid i grupper, og naturopplevelser som gir et ønske om å komme tilbake til fjellet.

Skolen blir drevet av et dedikert vertskap som har knyttet til seg pedagogiske lærekrefter fra Bykle kommune samt dyktige instruktører innen ulike fagfelt. I tillegg har vi et verdifullt samarbeid med Setesdalsmuseet om formidling av spennende kulturhistorie.

Velkommen til fjells!