Gudbrandsdal leirskole Fagerhøy

Web: http://www.fagerhoi.no
Kontaktperson: Allard Blanken

Beliggenhet

Gudbrandsdal leirskole ligger på Fagerhøy, ved den kjente Peer Gyntveien, ca. 55 km nord for Lillehammer i Oppland. Skolen ligger i typisk fjellterreng på 1018 moh, med fiskevann og bjørkeskogen som nærmeste nabo. Fagerhøy er en av landets best besøkte og utstyrte leirskoler. Siden 1969 har vi tatt i mot over 130.000 forventningsfulle og spente leirskoleelever!

Vi får ros for god mat og like alternativer for dem som vil ha kosthold tilpasset kultur og religion.

På Fagerhøy kan man boltre seg med rik og vakker fjellnatur, godt miljø og allsidig kompetanse. Elevene trives i naturen og lærer å ta vare på seg selv og hverandre. Vi på Fagerhøy gleder oss over å kunne gi verdifulle erfaringer og lærdom som bidrar til å forme yngre generasjoner.

Kunnskapsløftet sier i sin innledning at
målet er å ruste barn, unge og voksne til å møte livets oppgaver og mestre utfordringer sammen med andre.

På leirskolen blir dette spennende og annerledes gjennom enkelt friluftsliv kombinert med tverrfaglige arbeidsmåter.

Vår og høst: Kanosafari i `norgesgeografien`, fjellklatring, rappellering, fjelltur, besøk i skiferbrudd, seterlivet, båltur, bueskytting og terrengsykling
Seinhøst : Når høsten gjør seg gjeldene og dagene blir kortere, tilbyr vi aktiviteter som er skreddersydd denne årstiden. Aktiviteter som Villmarksleikane og Fagerhøykampen strekker seg over flere dager, og gir elevene utfordringer og mestring både enkeltvis og i grupper

Vinter: Skileik, skiinstruksjon, snøhulegraving, trugertur, skiskyting, isfiske, skismøring og skiturer som passer alle. Tur til alpinanleggene på Gålå, Kvitfjell eller Hafjell kan tilbys.

Fritidstilbud:  Elevene kan boltre seg på Norges høyest liggende fotballbane. Kanoer, båter, bordtennis, innendørs klatrevegg og terrengsykler byr på mange muligheter til å nytte fritiden.. Om vinteren kan man gratis benytte slalåmbakke med skitrekk og mange skiløyper. Utleie av snowboard og slalåmutstyr for en rimelig pris.

Innkvartering i værelser med dusj og toalett. Vårt kjøkken legger alt till rette for de som trenger spesiell mat. 2 lærere kommer fritt med når klassen har over 15 elever.

• Eiere: Tjitske Paerels og Allard Blanken
  • Pedagogisk ledelse: Ansatte lærere og instruktører