Fagerli leirskole

E-mail: info@fagerli.no

Hjemmeside: www.fagerli.no

Beskrivelse av leirskolen:

Fagerli ligger vakkert til 860 moh. i fjellbygda Skurdalen, 9 km fra Geilo, mellom Hallingskarvet og Hardangervidda nasjonalpark. Fagerli ligger slik til at vi kan bruke både  fjellet/Hardangervidda, skogen og bygda. Om sommeren bruker  vi Skurdalsfjorden til padling,  og om vinteren til isfiske. På Fagerli ligger et flott restaurert fjellgardstun fra 1700- 1800 tallet. Fagerli har ballplass for fotball og volleyball og ski- og akebakke med lys. I tillegg har vi stort og spennende skileikanlegg, med 2 hoppbakker, kuler og staup ca. 400 m fra Fagerli. Fagerli har frisbeegolfbane, og pil- og bue skytingsarena. Vi har hester, slik at ridning og stell inngår i programmet hele året, også vinterstid. Vi har stor stall med skifterom, hvor elevene låner kjeldresser, støvler og ridehjelm. Ved stallen ligger fin ridebane med lys. Med andre ord- opplevelser for livet!

Fagerlis programtilbud:

Kanotur (flytevester til alle), ridning, tur med gruppeaktiviteter, bål, turdag på høyfjellet, biotopstudier, kart og kompass, skileik og ski-instruksjon, snøhule-graving, en dag i bakkene på Geilo, isfiske, frivillig overnatting i gapahuk, bueskyting og klatring.

Valgfrie spesialopplegg for enkelte perioder av året:

Vinterstid: Svingdag i bakkene på Geilo med slalåmski, gunstige priser på dagskort og leie av utstyr.

senvinter (siste halvdel av april): Væravhengig: skitur på Hardangervidda; solkrem, shorts, en opplevelse for livet.

Høst (aug. – okt.): Flott tur i nasjonalparken; på Hardangervidda eller til Hallingskarvet, 1933 moh.

Vinter (nov – des.):  Trivelig juleleirskole m/kanefart, ridning, lysdypping, takkebakst, spikking, ski- og snø-aktiviteter. NB! Turski, staver  og skistøvler til gratis utlån.

Vårt pedagogiske stikkord: OPPLEVELSESRIKDOM

Eier: Stiftelsen Fagerli Leirskole og Aktivitetssenter.

Lærere: Trond Persen, Karin Østenby og Torill Pedersen

Varighet: Fra mandag til fredag.

Driftssesong: Hele året.

Reise: Tog til Geilo eller rimelig busstransport-tilbud fra skolen til Fagerli

Kapasitet: 2-3 klasser, 80 sengeplasser.