Den norske fjellskolen

E-post: post@rondeheim.no

Web: www.rondeheim.no

Kontaktperson: Torill Vigerust

Et opphold på Den Norske Fjellskolen – Rondeheim tar sikte på å gi barn i grunnskolen et positivt møte med høyfjellet. Gjennom undervisning, lek og moro skal elevene lære å respektere fjellet både i forhold til uberørt natur og naturkrefter. De skal også få utvidet sine kunnskaper om naturen og få innblikk i forskjellige aktiviteter som kan utføres, samtidig som vi forsøker å frembringe egenskaper som initiativ, utholdenhet, ansvarsfølelse og samarbeidsvilje.

Beliggenhet

Den Norske Fjellskolen – Rondeheim er landets eldste leirskole og ligger på Høvringen, 1000 m.o.h, ved grensen til Rondane nasjonalpark, i «villreinens rike», ca 25 km fra Otta.

Fjellskolen ligger i et lett og sikkert høyfjellsterreng, men samtidig i umiddelbar nærhet av en lunt og spennende skog med gamle furutrær.

Ansatte:

Eiere, faste ansatte lærere, stallansvarlig og kjøkken/internat personell . De fleste bor på stedet.

Helårsemner:

Fjellturer med ulik lengde i Rondane Nasjonalpark. På disse turene har vi spesielt fokus på plante- og dyreliv/villrein, kulturhistorie og fjellvett.

Vår/høst:

Terrengsykling, taubane, kanopadling, ridning, kart og kompass, orientering, plante- og dyreliv i fjellet

Vinter: Skiinstruksjon, skileik, fjellskiløping, snøhulegraving, og ridning.

Utstyr:

Elever som mangler utstyr for et opphold i fjellet, kan låne dette hos oss.

Allergi:

Elever som må ha spesiell diett, får dette tilpasset.

Dyr:
Under oppholdet på fjellskolen får elevene som ønsker det mulighet til å stelle dyra som bor i stallen. Stallen ligger separert fra de andre husene på tunet og vil derfor ikke skape problemer for allergikere.

Viser rondheim2.jpg

Eiere: Torill og Jan Vigerust