Brennabu leirskole

Web:http://www.brennabu.no

Brennabu 2

Brennabu ligger på Vaset i Valdres – 18 km fra Fagernes
Leirskolen ligger i et variert og sikkert fjellterreng – 850 m.o.h.

Brennabu har stor kapasitet og  helårsdrift.
Brennabu er politisk og religiøst nøytral.

Kunnskapsløftet
Undervisningen legges opp for å nå læringsmålene i Kunnskapsløftet og tilrettelegges for elever med ulike læringsbehov.

Aktivitetene våre varierer med årstidene.  De ledes  og tilrettelegges  av erfarne lærere.

Vi har godkjent sikringsutstyr til alle aktiviteter.  Vi låner ut klær og leier ut fjellski.

Brennabu leirskole

Vår og høst – mai/juni og august/september/oktober
Kanopadling, sertifisert klatrepark med  zipline/svevebane, balanseline/balansebro, rappellering og klatretårn.  Bueskyting, steinsliping/smykkesteinlaging, energikamp, fatbike, terrengsykling, metalldetektor og fjelltur.

Senhøst – november og desember
Aktivitetene  bestemmes utfra om vi har snø eller ikke.  Det vil ofte bli en kombinasjon av barmark og vinter. Med korte dager og lange kvelder bruker vi  mørkret i undervisningen.  Vi vil også ha baking og fortellerstunder  på programmet.

Kong Vinter – januar og februar
Faste aktiviteter for alle elever:
Fjellekspedisjon på ski, fjellvett med bekledning.  skismøring, skileik, sparkstøtting, trugetur, skogstur med bål, kveldstur med fortellinger, «Agalause gokarstykkjo» (gamle idrettsleker).

Valgaktiviteter:
Alpinbakke  med instruksjon, isklatring, aking på akematter, akvarellmaling, snøleik med klatring i Juvet.

Vinter – mars og april
Faste aktiviteter for alle elever:
Høyfjellekspedisjon på ski , fjellvett med bekledning, snøskredlære, skismøring, skileik, skiinstruksjon, trugetur med vinterbiologi, iglobygging (når mulig), bål, sparktur.

Valgaktiviteter:

Mat
Kjøkkenet har årelang erfaring i å tilrettelegge måltider for barn – også de med matintoleranse eller religiøst betinget meny.

Avstander
Oslo  19 mil,  Bergen  30 mil, Lillehammer  12 mil og Stryn 27 mil.

Brennbu 4

• Eier: Elisabeth Mellbye og Eivind Brenna
  • Pedagogisk leder: Audun Myrvold
  • Driftssesong: Hele året