Borg vikingleirskole

post@vikingleirskole.no

Web: http://www.vikingleirskole.no
Kontaktperson Inge Elvebakk

Borg vikingleirskole ligger på Vestvågøy midt i naturskjønne Lofoten. Leirskolen drives i samarbeid mellom Bøstad skole og Vikingmuseet “Lofotr” på Borg.
Elevene kan oppleve vikingliv, arkeologi, sjømannskap og kystkultur i løpet av en svært begivenhetsrik uke.

Faste aktiviteter:
Rotur med vikingskipet “Lofotr”, ridning på hest, overnatting i vikinghuset på ekte vikingvis, overnatting i lavvo, kanopadling, seiling Nordlandsbåt, fjelltur til Veten (vi ser på vikingenes varslingssystem vardetenning), kunst – og håndtverksarbeid, vikingeleker, bueskyting, arkeologi, omvisning på vikingmuseet,fjøsstell, ferskvannsfiske, rollespill og daglige gjøremål i forbindelse med dugurd og middag.

Vi har nå skaffet oss eget hus for både bespisning og overnatting, samt at der også er rom for fritidsaktiviteter.

Vi vil etter avtale kunne ta ekskursjoner til andre deler av Lofoten (fiskevær, akvariet, tørrfiskmuseum, m.fl.). Her er mange muligheter!

Driftsforhold
Kapasitet: 50 elever.
Sesong: Leirskolen er i drift utenom turistsesongen på Lofotr:
April- juni og august-november; tilsammen ca 20 driftsuker.
Varighet: Søndag til torsdag eller mandag til fredag.
Eier: Vestvågøy kommune
Påmelding: Til leirskolens adresse.
Rektor: Inge Elvebakk