Aarholt-tunet leirskole

E-mail: aarholt@online.no
Web: http://www.aarholt-tunet.no
Rektor: Ingfrid Weydahl

Aarholt-tunet leirskole gir elevene mestringsopplevelser, øvelse i samhandling med andre elever og undring/ ro.  Aktivitetene er svært varierte gjennom dagen og uka. Undervisning og aktiviteter er relatert til Kompetansemålene i Kunnskapsløftet. Gjennom mestrings-aktivitetene får elevene nytt syn på seg selv og gruppa, i grensesprengende opplevelser. Dette veksles med ro og ettertanke ved dyrestell og dyrekos, saueklipping, baking av brød i den gamle steinbakerovnen og på takke og ved historiefortellinger rundt bålet.

Elevene er mye ute. I powerløypa klatrer man på Burmabru og bruskasser, skyter med proffe pil og buer, går i utfordrende Tarzanbroer og svever i en 150 m lang svevebane. På ettermiddagen er det fritidsaktiviteter i klatreveggen på låven, natursti eller orienteringslek med kart samt morokveld.

Elevene er med på foring, børsting og melking av økologiske kuer på nabogården.

Elevene har også en sammenspleisende team-løype, feller og klyver trær med håndsag og øks, og lærer å tenne bål.
En dag er den store Villmarksdagen med flåtepadling på elv og vann, fisking, luftgeværskyting,  historier rundt bålet og mulighet for overnatting ute.

– Leirskolen ligger i Stokke kommune i Vestfold, 7 km. vest for E-18 med Tønsberg som nærmeste by. Usjenerte og trygge omgivelser uten trafikk.
– Undervisningen skjer i tilknytning til praktiske oppgaver hvor elevene lærer ved å gjøre og oppleve. Innlandsvann i gå-avstand for flåtepadling.
– Dyrestellet er ikke obligatorisk, og trenger ikke være til hinder for allergikere da elevene skifter tøy, og vasker hender.
– Overnatting og bespisning i koselige, nyrestaurerte tømmerhus. Det er rikelig, variert og god mat, også diettmat.

Rektor, pedagogisk ledelse og eiere: Ingfrid Weydahl og Svein Aarholt, – som bor på stedet.

Driftssesong: April – juni og august – oktober.

Varighet: Mandag-fredag (fire døgn). Kan også ta 3 døgn samt klasseturer.

Kapasitet: 2-3 grupper, ca 75 elever++
Fortrinnsvis 6. trinn om våren og 7. trinn om høsten.
Gratis opphold for nødvendige medfølgende lærere / voksne.

Påmelding/ informasjon: Aarholt-tunet leirskole, som sender ut informasjon og bekreftelse.
Send gjerne mail for spørsmål og info: aarholt@online.no